Facebook
ДГ Щастливо детство
Детска градина в град Твърдица

Слънчевата приказка на децата

СЛЪНЧЕВАТА  ПРИКАЗКА  НА ДЕЦАТА

ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО“

 

В навечерието на Международния ден на детето Детска градина „Щастливо детство“ събраобществеността и много гости на град Твърдица на  празниченпървоюнски спектакъл „Слънчева приказка“.

 

На сцената на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий – 1914“ децата от седемте детски групи разтвориха пред многобройната публика страници от приказната книга на детството, изпълнена с много забавление и музика, закачки, шарени балони и грейнали детски очи!С артистичното изпълнение на Нели Неделчева, малки и големи станаха част от една нова приказка, в която усмивката, доброто настроение и задружните игри успяват да спасят слънчевия празник на всички деца.

 

В приказния сюжет се редуваха музикални картини на  весели „Часовничета“, на „Цветя и пеперуди“ /ІІ-А гр./на „Лодка с патешка походка“ /ІІ гр./ , „Балонена фиеста“ и „Танц по двойки“ /ІV ПГ/, на изрисувани във весел танц слънце и рекичка  /ІІІ ПГ/, „Танц с играчки“ /ІV-А ПГ/ ишарено колело на най-малките деца от І група „Звънче“. В предизвикателството да бъдат открити играчките на децата специално участие взеха и двама смели татковци, които допринесоха за невероятното изпълнение на малките кукли от ІІ гр.“Усмивка“. С децата от ІІІ гр. „Слънчице“ в сценичната надпревара участва и Диана Иванова, превъплатила се в закачливия приказен герой Баба Яга, а учителките от ІІІ-А ПГ „Пинокио“ – М.Вълева и Ив.Светиева се впуснаха в забавен „Танц на смешници“ заедно със своите възпитаници. Едно завладяващо съвместно изпълнение - „Танцът на Росинка“  на деца от подготвителните групи и  на Вал. Денева, Б. Атанасова, Я. Костова  и Теод.Георгиева подари на цялата публика неповторимата емоция да бъде част от нещо прекрасно – настоящето и бъдещето на децата.

 

Цената на един спектакъл - общи усилия на целия персонал на детското заведение – педагогически, помощен и медицински; отговорната работа на всеки един човек от екипа;  качествено изпълнение на всяка дребна, но специална задача– част от огромното предизвикателство;разбиране и съдействие от родителите; подкрепа от страна на ръководството на Община Твърдица и на НЧ „Св. Св.Кирил и Методий-1914“. Резултатът – радост и гордост от напредъка и изявата на всяко дете,удовлетвореност от постигнатото.

 

Изработване на декор и оформление на празничната сцена: Маргарита Вълева, Събина Делова, Валентина Денева. Изработване на сценични костюми и аксесоари – екипите на седемте детски групи. Обработка на музикални и презентационни материали -  Бояна Атанасова. Организационни дейности: Ив.Маринова, кухн.персонал, медицински и помощен  персонал от яслените групи.

 

„Слънчева приказка“ е не просто спектакъл в края на една учебна година, а израз на   неуморния труд на екипа на ДГ „Щастливо детство“ и обединените грижи и отговорност на всички граждани и институции, заинтересовани за  качественото предучилищно образование и възпитание на децата в града.

 

В света  на детството има място за всеки един от нас – възрастните, стига да поискаме да бъдем част от него; да подкрепяме и обичаме нашите деца, за да растат здрави, умни, добри и щастливи.

 

Защото те, децата, са нашата радост, нашия утрешен ден! Те са нашата вълшебна, слънчева приказка!

 

Директор на ДГ „Щастливо детство“ – Янка Костова